28 Ocak 2013 Pazartesi

kitaplık boyama.



yeni aldığım ceviz rengi kitaplıkta artık uyumu yakaladı. yeni aldığına göre neden beyaz almadın diceksiniz hemen söliyim  aldığımda tv sehpam ve zigonlarım venge rengiydi (tonları tutmuyordu ama) kıtaplığında venge rengi yoktu o yüzden en koyu ton olarak cevizi buldum ama tahmin edersiniz kaş yapim derken göz çıkardım berbat bi görüntü oldu. bazen gerçektende çok zevksiz olduğumu düşünüyorum... neyse artık nasıl yaptığımı anlatim...


önce boyamak istemediğim yerleri maskeleme bandı ile kapattım.sonra daha öncede kullandığım chalk paint yöntemiyle boyamı hazırladım.( bu arada size tavsiyem benim gibi kokudan rahatsız oluyorsanız su bazlı boya tercih edin)
 

fotoda tam belli değil ama bazı yerlerde (boyamak istemediğim yerlerde) dikkatsizliğim nedeniyle taşmalar ve nokta nokta boyalar var ama olsun ben beğendim. en azından uyumu yakaladık :)))


bu foto da arkadan güneş gelmiş kusuruma bakmayın daha çok acemiyim :))


bu arada sadece iki kat boya kapatmaya yetti. üstünede bal mumu vernik attım şimdiye kadar sorun yaşamadım zigonlarımda bile kullanmama rağmen çizik yok.





6 yorum:

  1. hayırlı olsun bloğunuz izleyici gadetiniz yok nasıl izlemeye alacağız sizi?:)
    sevgilerçok güzel olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. süper olmuşlar. Bu işlere girişmek bile bence büyük cesaret ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. bende kahverengi olan fiskoslarımı beyaza cevirmek istiyorum ama zımpara gerekirmi merak ettim siz direktmi boyayacaksınız ve evet sezobigoya katılıyorum nasıl takip edecegiz sizi cevabınızı merak ediyorum zira :)

    YanıtlaSil
  4. valla bayıldım yaptıklarınıza bayağa da yattı aklıma en kısa zamanda evdeki mobilyalardan kendime bir kurban bulup deneyeceğim..
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. KULLANDIĞINIZ BOYA HANGİSİ... BİRDE VERNİĞİ NASIL YAPTINIZ, BALMUMU BEĞENMEYENMEYENLER DE VAR İZ YAPIYORMUŞ SONRASINDA , SARARMA YAPIYOR DİYEN VAR.. BALMUMU NASIL KULLANILIYOR AYRINTILI YAZARSANIZ SEVİNİRİM..

    YanıtlaSil